niedziela, 30 marca 2014
DESER TRUSKAWKOWO - ANANASOWY
Korzystając z trwającego sezonu na truskawki przygotowałam prosty i szybki deser, który przy okazji jest również lekko strawny i niskokaloryczny. Po obfitym obiedzie nie będzie dodatkowym obciążeniem dla naszego układu trawiennego. Deser możemy potraktować także jako lekkie śniadanie lub dietetyczną kolacje.
Składniki na dwie porcje:
200 g świeżych truskawek
200 g świeżego ananasa
2 jogurty sojowe po 125 g
2 łyżki stołowe syropu klonowego
2 łyżki stołowe płatków migdałowych
kilka listków melisy
1 łyżka soku z limonki
Sposób przygotowania:
Owoce kroimy w cząstki, skrapiamy sokiem z limonki. Następnie do dwóch pucharków na przemian układamy ananasa i truskawki. Na koniec polewamy jogurtem, syropem klonowym, posypujemy migdałami i dekorujemy listkami melisy. Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Taki deser to ja poproszę! ;)
OdpowiedzUsuńSzybki i smaczny ;)
OdpowiedzUsuń