W Hiszpanii sezon truskawkowy w pełni, więc jest okazja aby nacieszyć się smakiem i aromatem tych owoców. Proponuje wam szybki drink na bazie mleka ryżowego i truskawek.
Składniki:
0,5 kg świeżych truskawek
2 szklanki mleka ryżowego
2 łyżki słodu
kilka listków mięty
Sposób przygotowania:
Owoce myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż i wrzucamy do naczynia blendera. Dopełniamy mlekiem i słodem. Następnie miksujemy do uzyskania gładkiego aksamitnego napoju. Smacznego.
truskawki... nie mogę się doczekać czerwca:)
OdpowiedzUsuńOj to tylko dwa miesiące :) zleci szybciutko a miedzy czasie można jakąś mrożonkę owocową wykorzystać :)
UsuńTaki koktajl to kwintesencja lata ;)
OdpowiedzUsuńA wiesz ze mi też się z latem kojarzą :) W Hiszpanii truskawki nie są tak pyszne i pachnące jak w Polsce.
Usuńoj wypiłabym taki:)
OdpowiedzUsuńDziękuje :) Zachęcam do wypróbowania przepis prosty i szybki :)
Usuń