piątek, 21 marca 2014

KOKTAJL TRUSKAWKOWY


W Hiszpanii sezon truskawkowy w pełni, więc jest okazja aby nacieszyć się smakiem i aromatem tych owoców. Proponuje wam  szybki drink na bazie mleka ryżowego i truskawek.




Składniki:

0,5 kg świeżych truskawek
2 szklanki mleka ryżowego
2 łyżki słodu
kilka listków mięty

Sposób przygotowania:

Owoce myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż i wrzucamy do naczynia blendera. Dopełniamy mlekiem i  słodem. Następnie miksujemy do uzyskania gładkiego aksamitnego napoju. Smacznego.

6 komentarzy:

  1. truskawki... nie mogę się doczekać czerwca:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj to tylko dwa miesiące :) zleci szybciutko a miedzy czasie można jakąś mrożonkę owocową wykorzystać :)

      Usuń
  2. Taki koktajl to kwintesencja lata ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A wiesz ze mi też się z latem kojarzą :) W Hiszpanii truskawki nie są tak pyszne i pachnące jak w Polsce.

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Dziękuje :) Zachęcam do wypróbowania przepis prosty i szybki :)

      Usuń