Składniki:
250 g pappardelle o smaku szpinakowym
1 szklanka gotowanego bobu
1/2 szklanki orzechów arachidowych lub nerkowców
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
świeże zioła: bazylia, oregano, tymianek
szczypta cayenne
kilka ziaren pierzu
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Pieprz utłuc w moździerzu, dodać posiekane zioła, otartą skórkę z cytryny, dolać oliwę i wymieszać. Ugotowane pappardelle połączyć z ziołowym sosem, bobem i orzechami. Na sam koniec można posypać startym parmezanem. Smacznego !
Bób, orzechy...jestem w niebie ;)
OdpowiedzUsuńTez lubie w takiej wersji pappardelle :)
OdpowiedzUsuń