Podczas upałów koniecznie należy regularnie nawadniać nasz organizm. Najprościej pić w tym celu jak największe ilości wody mineralnej. Jednak nie samą wodą człowiek żyje i dlatego też możemy urozmaicić nasze codzienne menu i serwować różnego rodzaju owocowe koktajle, smoothies lub coolery, które poza tym, że nawadniają i chłodzą, dodatkowo zawierają wartości odżywcze. Dzisiaj zapraszam na delikatny i orzeźwiający arbuzowy cooler !
Składniki:
2 szklanki pokrojonego arbuza
1 szklanka lodu
1 szklanka wody gazowanej lub cydru
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka dowolnego słodu
Sposób przygotowania:
W kielichu blendera umieszczamy kawałki arbuza, miksujemy, dodajemy lód, sok z cytryny, słód i po raz kolejny miksujemy. Do gotowego musu wlewamy piwo lub wodę, jeszcze raz mieszamy i rozlewamy do szklanek.
Jeszcze z arbuza napoju nie piłam.
OdpowiedzUsuńMusisz koniecznie wypróbować jest pyszny !
UsuńDzięki Natalie :)
OdpowiedzUsuń