Dzisiaj jednak postanowiłam przygotować herbatę zieloną, która wiernie towarzyszy mi niezależnie od pory roku, ponieważ ma pozytywny wpływ na metabolizm, przyśpiesza trawienie a także usuwa toksyn z organizmu. Jednym słowem działa oczyszczająco.
Zieloną herbatę można przygotować na dwa sposoby. Jeśli chcemy uzyskać efekt pobudzenia, należy parzyć liście około trzech minut, natomiast jeśli zależy nam na wydobyciu pełni walorów smakowych i właściwości prozdrowotnych, należ wydłużyć czas parzenia do dziesięciu minut. W obu przypadkach kluczową rolę dogrywa tutaj temperatura wody, którą zalewamy liście. Powinna wynosić od 60 do 80 stopni. Uzyskując taką temperaturę wody mamy pewność, że wszystkie walory zarówno smakowe jak i zdrowotne wywaru zostaną zachowane.
Na zakończenie chciałabym podkreślić że zieloną herbatę warto włączyć na stałe do naszego codziennego menu.
Zaintrygował mnie Twój przepis, chętnie spróbuję :) Pozdrawiam - M.
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Pozdrawiam !
UsuńZapraszamy do dodania bloga w serwisie zBLOGowani! Mamy już ponad 2200 blogów z 22 kategorii.
OdpowiedzUsuńNależy założyć konto jako bloger i w 2 krokach dodać bloga do serwisu. Nasz robot sam pobiera aktualne wpisy i prezentuje je tysiącom użytkowników którzy codziennie korzystają ze zBLOGowanych. Dla blogera to korzyść w postaci nowych czytelników i większego ruchu na blogu. Zapraszamy!