wtorek, 1 lipca 2014

SZPINAKOWE PAPPARDELLE Z BOBEM I ORZECHAMI


 Zapraszam na ekspresowy obiad we włoskim stylu.




Składniki:
250 g pappardelle o smaku szpinakowym
1 szklanka gotowanego bobu
1/2 szklanki orzechów arachidowych lub nerkowców
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
świeże zioła:  bazylia, oregano, tymianek
szczypta cayenne
kilka ziaren pierzu
sól do smaku




Sposób przygotowania:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Pieprz utłuc w moździerzu, dodać posiekane zioła, otartą skórkę z cytryny, dolać oliwę i wymieszać. Ugotowane pappardelle połączyć z ziołowym sosem, bobem i orzechami. Na sam koniec można  posypać startym parmezanem. Smacznego !



2 komentarze: