Jak w upalny dzień
przygotować coś smacznego, orzeźwiającego i się przy tym nie
napracować? Nic prostszego! Domowa granita to zdrowa porcja
orzeźwienia dostarczona w postaci mrożonych zmiksowanych owoców.
Do tego celu możesz użyć: melona, arbuza, truskawek, malin...
Wszystkie owoce bez
wyjątku nadają się idealnie!
Od kilku tygodni mamy
pełnię sezonu na kawony więc tym razem proponuję granitę z
arbuza, z dodatkiem malin. Pyszną, aromatyczną i bardzo
orzeźwiającą! Zapraszam!
Składniki:
1 średni arbuz
sok z połowy limonki
listki świeżej mięty
lub melisy do dekoracji
Przygotowanie:
Arbuza obrać ze skóry,
pokroić na kawałki, usunąć pestki przełożyć do plastikowego
pojemnika i wstawić do zamrażalnika na kilka godzin.
Zamrożonego arbuza
umieścić w kielichu blendera, dodać sok z limonki i zmiksować. Podawać z listkami
świeżej melisy lub mięty.
Pysznie i odświeżająco ;D
OdpowiedzUsuńOj tak, ideał na upały :)
OdpowiedzUsuńMrożonego arbuza jeszcze nie jadłam:) Pozdrowienia dla Ciebie <3
OdpowiedzUsuń