sobota, 9 lipca 2016

ORZEŹWIAJĄCA GRANITA Z ARBUZA


 
Jak w upalny dzień przygotować coś smacznego, orzeźwiającego i się przy tym nie napracować? Nic prostszego! Domowa granita to zdrowa porcja orzeźwienia dostarczona w postaci mrożonych zmiksowanych owoców. Do tego celu możesz użyć: melona, arbuza, truskawek, malin...
Wszystkie owoce bez wyjątku nadają się idealnie!
Od kilku tygodni mamy pełnię sezonu na kawony więc tym razem proponuję granitę z arbuza, z dodatkiem malin. Pyszną, aromatyczną i bardzo orzeźwiającą! Zapraszam!


Składniki:

1 średni arbuz
sok z połowy limonki
listki świeżej mięty lub melisy do dekoracji


Przygotowanie:

Arbuza obrać ze skóry, pokroić na kawałki, usunąć pestki przełożyć do plastikowego pojemnika i wstawić do zamrażalnika na kilka godzin.
Zamrożonego arbuza umieścić w kielichu blendera, dodać sok z limonki i zmiksować. Podawać z listkami świeżej melisy lub mięty.


3 komentarze: