Grillowany
arbuz...dlaczego by nie! Wystarczy pokroić go na kawałeczki i
rzucić na ruszt, by już po chwili cieszyć się smaczną i
orzeźwiającą przekąską. Amatorów wyrazistych smaków
zachęcam do wypróbowania wersji wytrawnej i delikatnie przełamać
naturalną słodycz odrobiną gruboziarnistej soli, świeżo
mielonymi ziarnami kolendry lub melisą. Arbuzowa przekąska
najsmaczniejsza jest tuż po grillowaniu, przyrumieniona z wierzchu i
bardzo soczysta w środku. Kolorowe i aromatyczne kawałeczki
prezentują się smakowicie i bez dwóch zdań przyciągną do
degustacji nawet najbardziej sceptycznych biesiadników.
Składniki:
1 średniej wielkości
arbuz
świeże zioła, ziarna
kolendry, sól gruboziarnista (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Arbuza umyć przekroić na
pół następnie na mniejsze kawałeczki.
Układać na rozgrzanym
ruszcie i grillować z dwóch stron aż się przyrumienią.Gotowe podawać tuż po
upieczeniu same lub doprawione solą, mieloną kolendrą lub świeżą
melisą.
na,to bym w życiu nie wpadła !
OdpowiedzUsuńfajny pomysł :) na następnym grillu będzie ciekawie :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie widziałam, żeby ktoś arbuza grillował, czuję się zaintrygowana.
OdpowiedzUsuńW Hiszpanii grillujemy nie tylko arbuza melona również!:)
UsuńA to ciekawe! Muszę spróbować :D
OdpowiedzUsuń