wtorek, 28 czerwca 2016

GRILLOWANY ARBUZ



Grillowany arbuz...dlaczego by nie! Wystarczy pokroić go na kawałeczki i rzucić na ruszt, by już po chwili cieszyć się smaczną i orzeźwiającą przekąską. Amatorów wyrazistych smaków zachęcam do wypróbowania wersji wytrawnej i delikatnie przełamać naturalną słodycz odrobiną gruboziarnistej soli, świeżo mielonymi ziarnami kolendry lub melisą. Arbuzowa przekąska najsmaczniejsza jest tuż po grillowaniu, przyrumieniona z wierzchu i bardzo soczysta w środku. Kolorowe i aromatyczne kawałeczki prezentują się smakowicie i bez dwóch zdań przyciągną do degustacji nawet najbardziej sceptycznych biesiadników.


Składniki:

1 średniej wielkości arbuz
świeże zioła, ziarna kolendry, sól gruboziarnista (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Arbuza umyć przekroić na pół następnie na mniejsze kawałeczki.
Układać na rozgrzanym ruszcie i grillować z dwóch stron aż się przyrumienią.Gotowe podawać tuż po upieczeniu same lub doprawione solą, mieloną kolendrą lub świeżą melisą.


5 komentarzy:

  1. na,to bym w życiu nie wpadła !

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny pomysł :) na następnym grillu będzie ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie widziałam, żeby ktoś arbuza grillował, czuję się zaintrygowana.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W Hiszpanii grillujemy nie tylko arbuza melona również!:)

      Usuń
  4. A to ciekawe! Muszę spróbować :D

    OdpowiedzUsuń