W kwestii przygotowania
sałatek od lat stosuję tą samą żelazną zasadę: krótka lista
produktów, umiejętnie dobrane składniki i przyprawy. Sekret
dobrego smaku tkwi w prostocie i ta reguła sprawdza się od zawsze.
Dzisiejsza propozycja to wyjątkowo smaczne połączenie trzech
składników: awokado, mango i czerwonej cebuli. Całość podkreśla
dodatek niewielkiej ilości świeżo wyciśniętego soku z limonki i
listki aromatycznej kolendry. Gotową sałatkę najlepiej podać
dobrze schłodzoną zawiniętą w tortillę, z chrupiącą
bruschettą lub po prostu samą.
Smacznego!
Składniki:
1 awokado
1 mango
1 czerwona cebula
sok z limonki
garść świeżej kolendry
sól pieprz do smaku
Przygotowanie:
Awokado, mango i cebulę
obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, polać sokiem z
limonki, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem (zamiast
pieprzu można użyć płatków chili). Na końcu dodać posiekaną
kolendrę i delikatnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co
najmniej godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz