Co powiecie na świeże
owoce podane w tak niecodziennej orientalnej formie? Kolorowe
sajgonki prezentują się smakowicie. Mogą być doskonałą zachętą
dla naszych maluchów, które nie lubią lub nie mogą przekonać się
do owoców w naturalnej ich formie. Fikuśne kolorowe zawiniątka z
pewnością zainteresują i zwrócą uwagę naszych niejadków i
zachęcą do skosztowania. Dobrze schłodzone, zanurzone w
rozpuszczonej czekoladzie lub sosie waniliowym będą doskonałą
przekąską na podwieczorek w upalny wakacyjny dzień.
Składniki:
10 szt. papieru ryżowego
świeże owoce: truskawki, mngo, ananas...
sok z jednej limonki
Przygotowanie:
Papier ryżowy delikatnie
zwilżyć (używam do tego celu małej buteleczki ze spryskiwaczem).
Owoce pokroić w małe
kawałki, skropić sokiem z limonki i ułożyć na wilgotnym arkuszu
papieru ryżowego.Zawinąć tak jak
tradycyjne sajgonki lub krokiety. Gotowe odstawić do lodówki na co
najmniej godzinę.
Prezencja na 6+! :) A ja akurat mam papier ryżowy, i truskawki :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie jadłam sajgonek na slodko!
OdpowiedzUsuńAle fajny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńPomysłowe :>
OdpowiedzUsuń