Smaczny, delikatny, rozpływający się w ustach. Wystarczy dobrze schłodzone mleko kokosowe zmiksować z odrobiną świeżego imbiru, sokiem z limonki i cynamonem, połączyć z musem mandarynkowym lub ze świeżymi owocami i gotowe. Szklaneczka takiego napoju, szczególnie o tej porze roku, na pewno wpłynie pozytywnie na nasze samopoczucie i doda energii. Zapraszam !
Składniki:
400 ml mleka kokosowego
200 ml musu z mandarynek lub innych owoców
4 łyżki słodu (syrop z agawy lub klonowy)
1 łyżeczka soku z limonki
1/2 łyżeczki świeżego imbiru
szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:
Mleko dobrze schłodzić, następnie przelać do kielicha blendera, dodać słód, cynamon, imbir, sok z limonki zmiksować. Do szklanek nalewać porcję mleka naprzemiennie z musem. Można spożywać tuż po przygotowaniu lub schłodzone. Smacznego !
świetne! i te kolory są boskie :) ostatnio właśnie jakoś często miksuję mandarynki na mus -pycha! :)
OdpowiedzUsuńAle cudo;)))
OdpowiedzUsuńRobię jutro, mleko się chłodzi, a pomarańcze też już czekają :-)
OdpowiedzUsuńSpamować też trzeba umieć... przypuszczam, że zaproszenie do konkursu na danie mięsne mija się z celem w przypadku vegebloga ;)
OdpowiedzUsuńA koktajl przeuroczy, w sam raz na poniedziałkowy poranek!
Jakie cudo! Podobają mi się te kolory :)
OdpowiedzUsuń