Mango Panna Cotta to pyszny, łatwy, i orzeźwiający deser. Połączenie mleka kokosowego i mango dostarcza cudownych wrażeń smakowych. Zapraszam do wypróbowania tej delicji.
Składniki:
400 ml mleka kokosowego
1/4 szklanki cukru
1 łyżeczka ekstraktu wanilinowego
1,5 łyżeczki agar-agar
1,5 szklanki puree z mango
2 łyżeczki soku z cytryny
1/4 szklanki cukru (jeśli mango jest mało dojrzałe dodać więcej)
1,5 łyżeczki agar-agar
Sposób przygotowania:
Do rondelka wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy cukier i gotujemy około 10 minut. Następnie dodajemy agar, wanilinę, mieszamy i ponownie gotujemy 2 minuty. Mleko przelewamy do małych foremek lub do jednej dużej.
Puree z mango wlewamy do rondelka. Dodajemy cukier, sos z cytryny i gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu. Następnie dodajemy agar-agar i ponownie gotujemy 2 minuty. Gotową masę wylewamy na zastygnięte mleko kokosowe i pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Smacznego !
Kocham mango! :)
OdpowiedzUsuńNatalie ja tez je kocham :D
UsuńAle to musi być pyszne!!
OdpowiedzUsuńJest bardzo delikatny i aksamitny w smaku, moim zdaniem bardzo dobry :)
UsuńCudowny deser.
OdpowiedzUsuńOch ! dziekuje :)
UsuńPatrzę i wzdycham, taki piękny deser :-)
OdpowiedzUsuńDziekuje :) Cieszy mnie ze sie podoba :)
UsuńWygląda pięknie, szczególnie wersja w słoiczkach - ma w sobie coś uroczego :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Wersja w słoiczkach na wynos ;)
Usuń