środa, 12 lutego 2014

WALENTYNKOWY DESER




Drugą propozycja na walentynkowy wieczór jest deser o smaku tortu walentynkowego :) to wersja dla zabieganych i zapracowanych. Jest prosty w wykonaniu i nie wymaga dużego nakładu czasu.

Składniki:

10-15 dowolnych herbatników (ja użyłam sojowych)
2 puszki mleka kokosowego
1/2 szklanki cukru pudru
sok z połówki cytryny
1 szklanka różnych owoców (mogą być mrożone)

Sposób przygotowania:

Herbatniki rozdrabniamy w blenderze, owoce rozmrażamy odsączamy z nadmiaru wody i soków. Następnie dobrze schłodzone mleko kokosowe otwieramy, wybieramy gęstą masę i miksujemy  z cukrem pudrem przez około 5 minut, aż do uzyskania puszystej leciutkiej bitej śmietany. Na dno pucharka wsypujemy zmielone herbatniki, następnie trochę śmietany i owoce i tak na przemian. Najlepiej  sami zdecydujecie o proporcjach i kompozycji swojego walentynkowego pucharka. Smacznego.

7 komentarzy:

  1. Wygląda wspaniale i zapewne równie fantastycznie smakuje!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje. Musze przyznać nie skromnie że naprawdę był dobry :)

      Usuń
  2. ¡Se ve muy sabroso! Espero que vayas subiendo más ideas de postres. Un saludo Gabi!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Muchas gracias :) Me encanta que te gusta .Un saludo Pablo :)

      Usuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń