Drugą propozycja na walentynkowy wieczór jest deser o smaku tortu walentynkowego :) to wersja dla zabieganych i zapracowanych. Jest prosty w wykonaniu i nie wymaga dużego nakładu czasu.
Składniki:
10-15 dowolnych herbatników (ja użyłam sojowych)
2 puszki mleka kokosowego
1/2 szklanki cukru pudru
sok z połówki cytryny
1 szklanka różnych owoców (mogą być mrożone)
Sposób przygotowania:
Herbatniki rozdrabniamy w blenderze, owoce rozmrażamy odsączamy z nadmiaru wody i soków. Następnie dobrze schłodzone mleko kokosowe otwieramy, wybieramy gęstą masę i miksujemy z cukrem pudrem przez około 5 minut, aż do uzyskania puszystej leciutkiej bitej śmietany. Na dno pucharka wsypujemy zmielone herbatniki, następnie trochę śmietany i owoce i tak na przemian. Najlepiej sami zdecydujecie o proporcjach i kompozycji swojego walentynkowego pucharka. Smacznego.
Wygląda wspaniale i zapewne równie fantastycznie smakuje!
OdpowiedzUsuńDziękuje. Musze przyznać nie skromnie że naprawdę był dobry :)
UsuńJaki romantyczny :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Natalie :)
Usuń¡Se ve muy sabroso! Espero que vayas subiendo más ideas de postres. Un saludo Gabi!
OdpowiedzUsuńMuchas gracias :) Me encanta que te gusta .Un saludo Pablo :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń