niedziela, 25 stycznia 2015

SMOOTHIE KOKOSOWO - MANDARYNKOWE




Smaczny, delikatny, rozpływający się w ustach. Wystarczy dobrze schłodzone mleko kokosowe zmiksować z odrobiną świeżego imbiru, sokiem z limonki i cynamonem,  połączyć z musem mandarynkowym lub ze świeżymi owocami i gotowe. Szklaneczka takiego napoju, szczególnie o tej porze roku, na pewno wpłynie pozytywnie na nasze samopoczucie i doda energii. Zapraszam !




Składniki:

400 ml mleka kokosowego
200 ml musu z mandarynek lub innych owoców
4 łyżki słodu (syrop z agawy lub klonowy)
1 łyżeczka soku z limonki
1/2 łyżeczki świeżego imbiru
szczypta cynamonu




Sposób przygotowania:

Mleko dobrze schłodzić, następnie przelać do kielicha blendera, dodać słód, cynamon, imbir, sok z limonki zmiksować. Do szklanek nalewać porcję mleka naprzemiennie z musem. Można spożywać tuż po przygotowaniu lub schłodzone. Smacznego !



6 komentarzy:

  1. Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!

    http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spamować też trzeba umieć... przypuszczam, że zaproszenie do konkursu na danie mięsne mija się z celem w przypadku vegebloga ;)

      A koktajl przeuroczy, w sam raz na poniedziałkowy poranek!

      Usuń
  2. świetne! i te kolory są boskie :) ostatnio właśnie jakoś często miksuję mandarynki na mus -pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię jutro, mleko się chłodzi, a pomarańcze też już czekają :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie cudo! Podobają mi się te kolory :)

    OdpowiedzUsuń