Domowe semifreddo z czereśniami to doskonały deser na upalne dni. W smaku jest delikatne i aksamitne, po prostu pyszne! Możecie podać je z biszkoptem lub z sosem czekoladowym. Zapraszam do degustacji.
Składniki:
2 puszki mleka kokosowego
0,5 szklanki cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny lub octu jabłkowego
laska wanilii
300 g czereśni
Sposób przygotowania:
Schłodzone mleko przełożyć do wysokiego naczynia, dodać cukier puder, wanilię i zmiksować ma puszysta masę.
Czereśnie wydrylować, pokroić na mniejsze kawałki i wsypać do masy kokosowej, dodać sok z cytryny i delikatnie połączyć.
Zwykłą lub silikonową foremkę, najlepiej keksówkę o długości 20 cm, wyłożyć folią spożywczą. Wlać masę kokosową, wyrównać powierzchnię a następnie umieścić w zamrażarce najlepiej na ok. 5-6 h.
Na takie upały jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńna taki deser mam ochotę tu i teraz! świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuń¡Estaba delicioso!
OdpowiedzUsuń