niedziela, 26 lipca 2015

PUDDING JAGLANO - BRZOSKWINIOWY



Kasza jaglana posiada naprawdę cudowne właściwości i nie mam tu na myśli tylko walorów prozdrowotnych. Jej wielką zaletą jest neutralny, delikatny i łagodny  smak, dzięki któremu możemy swobodnie  łączyć ją  z rozmaitymi owocami i warzywami.


Szczególnie upodobałam sobie jaglane śniadania. Są pożywne i syte. Niewielka porcja kaszy zapewnia mi poczucie sytości na wiele godzin. Zimą zazwyczaj łączę ją z płatkami owsianymi, orzechami i suszonymi owocami, natomiast latem wybieram wersję fit - lekką i delikatną, najczęściej z dodatkiem owoców sezonowych.


Składniki:

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
2 dojrzałe brzoskwinie
2 dojrzałe platany (opcjonalnie)
1 łyżka jasnej melasy

Sposób przygotowania:

Platany obieramy, kroimy na kawałki. Z brzoskwiń usuwamy pestkę i również kroimy na kawałki. Wszystkie składniki - owoce , kaszę i melasę - umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej i lśniącej konsystencji.
                                                                                                                          Smacznego !


3 komentarze:

  1. Przepis na pewno wypróbuję, bo pudding wygląda cudownie, a brzoskwinie do kaszy jaglanej wyjątkowo mi pasują :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam brzoskwinie, więc to coś dla mnie, a platany bardzooo chciałabym spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam fantastyczne połączenie! Strasznie fajnie wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń