czwartek, 16 czerwca 2016

OWOCOWE RAW SAJGONKI



Co powiecie na świeże owoce podane w tak niecodziennej orientalnej formie? Kolorowe sajgonki prezentują się smakowicie. Mogą być doskonałą zachętą dla naszych maluchów, które nie lubią lub nie mogą przekonać się do owoców w naturalnej ich formie. Fikuśne kolorowe zawiniątka z pewnością zainteresują i zwrócą uwagę naszych niejadków i zachęcą do skosztowania. Dobrze schłodzone, zanurzone w rozpuszczonej czekoladzie lub sosie waniliowym będą doskonałą przekąską na podwieczorek w upalny wakacyjny dzień.


Składniki:

10 szt. papieru ryżowego
świeże owoce: truskawki, mngo, ananas...
sok z jednej limonki


Przygotowanie:

Papier ryżowy delikatnie zwilżyć (używam do tego celu małej buteleczki ze spryskiwaczem).
Owoce pokroić w małe kawałki, skropić sokiem z limonki i ułożyć na wilgotnym arkuszu papieru ryżowego.Zawinąć tak jak tradycyjne sajgonki lub krokiety. Gotowe odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.


4 komentarze:

  1. Prezencja na 6+! :) A ja akurat mam papier ryżowy, i truskawki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nie jadłam sajgonek na slodko!

    OdpowiedzUsuń