piątek, 27 maja 2016

SMACZNY KREM Z AWOKADO I ŚWIEŻEGO OGÓRKA



Pyszny i prosty, doprawiony świeżymi ziołami, czosnkiem i niewielką ilością mleka kokosowego. W smaku delikatny i aksamitny. Dobrze schłodzony podany ze świeżą domową focaccią lub chrupiącym chlebkiem socca smakuje wybornie.


Składniki:

2 średnie świeże ogórki
1 dojrzale awokado
250 ml mleka kokosowego
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka syropu klonowego
sok z połowy cytryny
garść świeżej kolendry i tymianku
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:


Ogórki i awokado umyć, obrać, usunąć pestki i pokroić. Składniki umieścić w wysokim naczyniu, dodać obrany czosnek, zioła, sok z cytryny, mleko kokosowe i dokładnie zmiksować na gładko.


2 komentarze: