niedziela, 30 lipca 2017

LODY BANANOWO KAROBOWE



Mrożone banany są nieodzownym suplementem mojej wakacyjnej diety i
niezbędnym dodatkiem do orzeźwiającego śniadania, smacznych deserów i koktajli.
Nadają im ciekawego smaku i konsystencji
Dzisiaj chciała bym Wam zaproponować właśnie takie mrożone banany, słodzone karobem z niewielką ilością limonki dla podkreślenia smaku.
Do bananowych lodów dla urozmaicenia smaku możecie również dodać garść musli, orzechów lub kandyzowanych owoców.


Zapraszam!

Składniki:

2 porcje

2 średnie banany
200 ml mleka kokosowego
1 łyżka karobu
1 łyżeczka soku z limonki

ponadto:

ulubione owoce do dekoracji


Przygotowanie:

Banany obrać, pokroić na cząstki i umieścić w kielichu blendera.
Dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować.
Przelać do plastikowych foremek lub tak jak w moim przypadku do kokosowych łupinek.
Umieścić w lodówce do całkowitego zamrożenia.


1 komentarz: