Pyszne i szybkie danie z patelni , doskonałe na drugie śniadanie lub kolację. W tym wypadku dowolność produktów i kombinacji jest nieograniczona. Korzystając z sezonu na ulubione figi postanowiłam dodać je do dzisiejszego stir-fry. Zapraszam!
100 g sera tofu
2 świeże figi
2 ząbki czosnku
garść rukoli
1 łyżka orzechów włoskich lub nerkowców
1 łyżeczka orzeszków piniowych
2 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju, wrzucamy pokrojony czosnek i orzechy, podsmażamy, dodajemy pokrojone lub pokruszone tofu i smażymy 2 minuty. Następnie dodajemy pokrojone figi. Na sam koniec dorzucamy garść rukoli (nie smażymy!), delikatnie łączymy, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Smacznego!
Wszystko tworzy bombę smaków! Pysznie :)
OdpowiedzUsuń