Przepis na falafel znajdziesz tutaj
Przepis na sos chrzanowo-migdałowy:
2 łyżki chrzanu
400 ml śmietanki migdałowej
1/2 szklanki bulionu warzywnego
1 łyżeczka sosu sojowego
2 łyżki płatków migdałowych
1 łyżeczka tabasco
1 łyżka siekanej bazylii
1 łyżeczka maizeny
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta tymianku
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Do wysokiego naczynia wlewamy śmietankę, dodajemy bulion, chrzan, przyprawy, łyżeczkę maizeny i wszystko razem miksujemy, a następnie przelewamy do garnka i gotujemy. Tak przygotowanym sosem zalewamy falafele i gotujemy jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Na sam koniec dodajemy posiekaną świeżą bazylię.
Jejjj....czarujesz tymi wspaniałościami:) i tak cudownie przedstawiasz je na fotografiach!!:)
OdpowiedzUsuńJutro zrobię falafele!!!:)
Serdecznie pozdrawiam z jesiennej południowej Polski:)
Cudowne! Aż jestem głodna :)
OdpowiedzUsuńdanie tak apetycznie, że z przyjemnością się na nie patrzy i marzy... a co dopiero rozkoszuje jego smakiem :) świetny pomysł nas sos!
OdpowiedzUsuń