niedziela, 25 września 2016

WSPOMNIENIE LATA - KOKTAIL Z JEŻYNAMI



 
Aż trudno w to uwierzyć, że o tej porze roku można jeszcze znaleźć w lesie jeżyny i to w całkiem
sporych ilościach. Choć bardzo drobne, to niesamowicie soczyste i słodkie. Najadłam się do syta i nazbierałam ciut na zapas, który następnie wylądował jako główny składnik w smacznym, aromatycznym koktajlu.
 
 
Składniki:
 
1 szklanka świeżych jeżyn
2 szklanki mleka migdałowego
Kilka kropli soku z cytryny
 
Przygotowanie:
 
Owoce opłukać pod bieżącą wodą, przełożyć do kielicha blendera, dodać mleko, świeżo wyciśnięty sok z cytryny i całość dokładnie zmiksować. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub lekko schłodzony.
 
 

3 komentarze: