Kochani, smacznych
przepisów na szybki obiad nigdy za wiele!
Dlatego dzisiaj proponuję
Wam smakowite i sycące burgery z wędzonego tofu, z
dodatkiem zielonego groszku i aromatycznych
przypraw.
Burgery najlepiej smakują następnego dnia, wiec z powodzeniem
możecie przygotować je w
większej ilości i odgrzać, kiedy przyjdzie wam ochota lub po
prostu zamrozić i w razie potrzeby sięgnąć po porcję do
zamrażarki.
Smacznego!
Składniki:
200 g tofu wędzonego
1 szklanka mrożonego
groszku
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka kolendry
1 łyżka mąki z
ciecierzycy
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz do smaku
1 łyżka oliwy
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek obrać i
posiekać.
Na patelni rozgrzać
tłuszcz, dodać cebulę, czosnek, groszek i podsmażyć.
Następnie dodać starte
na tarce tofu i przyprawy.
. Całość dokładnie połączyć.
. Całość dokładnie połączyć.
Na koniec do
przestudzonych składników dodać mąkę z ciecierzycy i jeszcze raz starannie wymieszać tak aby powstała zwarta konsystencja.
Formować dowolnej
wielkości burgery, obtoczyć w mące z ciecierzycy lub bułce tartej.
Smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Jaki ciekawy pomysł na te burgery! Muszę koniecznie zrobić :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/