Moi drodzy, dzisiaj
podzielę się z Wami przepisem na oryginalną pastę, którą w kilka
chwil przyrządzicie sobie sami.
Smaczną i sycącą!
Doskonała do pieczywa.
Idealna jako dip do
czipsów lub do surowych warzyw.
Pastę możecie doprawić
według uznania.
Wystarczy do bazy
(fasola, soczewica, smażona cebula i
czosnek) dodać np. łyżeczkę keczupu
albo przecieru pomidorowego.
Można także przygotować
ją w zupełnie innej, zielonej wersji, z dodatkiem pesto!
Pastę
z powodzeniem możecie wykorzystać
jako nadzienie do naleśników lub pierożków.
Smacznego!
Składniki:
1 szklanka ugotowanej
soczewicy
1 szklanka ugotowanej
drobnej fasoli
1 łyżeczka pasty miso
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczka kolendry w
proszku
1/2 łyżeczki soku z
cytryny
sól do smaku
1 łyżka oliwy
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek obrać i
posiekać.
Na patelni rozgrzać
tłuszcz, wsypać kolendrę, posiekaną cebulę i czosnek całość
podsmażyć.
Do kielicha blendera
przełożyć soczewicę i fasolę, podsmażoną cebulę i czosnek.
Dodać pastę miso, sok z cytryny i całość zmiksować.
Na koniec doprawić solą
i jeszcze raz zmiksować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz