Kochani, dzisiaj prosty i
szybki przepis na mój ulubiony pyszny wegański deser z orzechów
włoskich z dodatkiem jogurtu sojowego i orzeźwiających owoców!!!
Zapraszam!!!
Składniki:
4 porcje
1 szklanka orzechów
włoskich
500 ml jogurtu sojowego
1/2 szklanki daktyli bez
pestki
Ponadto:
Świeże sezonowe owoce
Przygotowanie:
Jogurt umieścić w
zamrażarce na około 2 godziny.
Orzechy i daktyle zalać
szklanką gorącego mleka roślinnego i
pozostawić do całkowitego
wystygnięcia.
Następnie całość
przełożyć do kielicha blendera, dokładnie zmiksować na aksamitną
masę, dodać zmrożony jogurt jeszcze raz zmiksować.
Gotowy krem przełożyć
do zmrożonych pucharków udekorować owocami i od razu podawać!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz