niedziela, 5 lipca 2015

WEGAŃSKIE SEMIFREDDO Z CZEREŚNIAMI



 Domowe semifreddo z czereśniami to doskonały deser na upalne dni. W smaku jest delikatne i aksamitne, po prostu pyszne! Możecie podać je z biszkoptem lub z sosem czekoladowym. Zapraszam do degustacji.


Składniki:

2 puszki mleka kokosowego
0,5 szklanki cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny lub octu jabłkowego
laska wanilii
300 g czereśni

Sposób przygotowania:

Schłodzone mleko przełożyć do wysokiego naczynia, dodać cukier puder, wanilię i zmiksować ma puszysta masę.

Czereśnie wydrylować, pokroić na mniejsze kawałki i wsypać do masy kokosowej, dodać sok z cytryny i delikatnie połączyć.

 Zwykłą lub silikonową foremkę, najlepiej keksówkę o długości 20 cm, wyłożyć folią spożywczą. Wlać masę kokosową, wyrównać powierzchnię a następnie umieścić w zamrażarce najlepiej na ok. 5-6 h.


3 komentarze: