czwartek, 23 lipca 2015

SAŁATKA Z MELONA



Schłodzony, soczysty,  miodowy   melon  połączony aromatycznym i wyrazistym sosem ze świeżych listków rukoli i bazylii to idealna propozycja na orzeźwiający lunch lub kolację.


Składniki:

pół średniego melona

Na sos:

2 garści świeżej rukoli
1 garść świeżej bazylii
2 łyżka soku z limonki
1 łyżka musztardy dijon
2 łyżki miodu lub syropu z agawy
sól

Ponadto:

sezam, pestki dyni, płatki chili


Sposób przygotowania:

Rukolę i bazylię umyć, osuszyć, a następnie zmiksować razem z sokiem z limonki, musztardą, miodem lub syropem z agawy. Przyprawić solą i pieprzem. Melona pokroić na kawałki, ułożyć na talerzu, polać sosem z rukoli i posypać pestkami. Podawać z bruschettą.

                                                                                                                    Smacznego!



3 komentarze:

  1. Smaczny blog, cieszy mnie coraz więcej blogów vege!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za odwiedziny :) Pozdrawiam serdecznie!

      Usuń
    2. Pozdrawiam również.

      Usuń