poniedziałek, 17 listopada 2014

REGENERUJĄCY DRINK




Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na smacznego i cudownie regenerującego drinka na bazie soku z kapusty z dodatkiem  cytryny, jabłka i natki pietruszki. Pijąc taką miksturę raz dziennie już po tygodniu poczujecie znaczący przypływ energii. Można go przyrządzać z kapusty zwykłej, pekińskiej i czerwonej. Wszystkie są doskonałym źródłem witaminy C, potasu i wapnia. Razem z witaminami E, C i beta-karotenem zmniejszają ryzyko występowania zmian miażdżycowych i rozwoju nowotworów.




Lista prozdrowotnych  właściwości jest bardzo długa i nie ulega najmniejszej wątpliwości, że szczególnie  w okresie jesienno-zimowym warto pofatygować się i włożyć odrobinę pracy w przygotowanie tak cennego dla naszego zdrowia koktajlu. Przy niskim nakładzie budżetowym możemy codziennie zaserwować naszemu organizmowi porządny zastrzyk witaminowy, który  z pewnością zwróci się nam z nawiązką, zapewniając nam odporność, zdrową, piękną cerę i doskonałe samopoczucie. Polecam !




Składniki:

1/4 główki świeżej kapusty
1 jabłko
1 cytryna
garść świeżej natki pietruszki




Sposób przygotowania:

 Cytrynę wyczyścić dokładnie szczoteczką i razem ze skórką przepuścić przez sokowirówkę, następnie kapustę, jabłko i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać i mamy drink gotowy do spożycia.
Świeża kapusta ma charakterystyczny, ostry zapach i nie każdy za nim przepada (na przykład ja), więc aby nieco go złagodzić dodałam szczyptę majeranku i odrobinę świeżej bazylii. Smacznego.

1 komentarz: