czwartek, 3 lipca 2014

COOLER Z ARBUZA




Podczas upałów koniecznie należy regularnie nawadniać nasz organizm. Najprościej pić w tym celu jak największe ilości wody mineralnej. Jednak nie samą wodą człowiek żyje i dlatego też możemy urozmaicić nasze codzienne menu i serwować różnego rodzaju owocowe koktajle, smoothies lub coolery, które poza tym, że nawadniają i chłodzą, dodatkowo zawierają wartości odżywcze. Dzisiaj zapraszam na delikatny i orzeźwiający arbuzowy cooler !




Składniki:
2 szklanki pokrojonego arbuza
1 szklanka lodu
1 szklanka wody gazowanej lub cydru
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka dowolnego słodu

Sposób przygotowania:

W kielichu blendera umieszczamy kawałki arbuza, miksujemy, dodajemy lód, sok z cytryny, słód i po raz kolejny miksujemy. Do gotowego musu wlewamy piwo lub wodę, jeszcze raz mieszamy i rozlewamy do szklanek.



3 komentarze: